Activiteiten over Permacultuur

Opleidingscentrum Permacultuur

Zoals ik al eerder geschreven heb, zijn we al geruime tijd bezig met een opleiding voor lesgevers. Dit omdat we veel vragen krijgen voor rondleidingen, lezingen, voordrachten op scholen, begeleiding van buurtmoestuinen en ga zo maar verder.

Mijn ouders zijn aan het afbouwen en doen geen activiteiten meer op verplaatsing. Ikzelf heb er simpelweg geen tijd voor, al moet ik toegeven dat het ook niet echt mijn ding is, lezingen en voordrachten geven.

Maar uiteraard wil ik graag de kennis en ervaring van Yggdrasil blijven uitdragen, en zeker ook permacultuur en natuurlijk tuinieren verspreiden onder de geïnteresseerde tuiniers. De lesgeversopleiding is een ideaal instrument hiervoor.

 

Lesgevers

De voorbije jaren zijn er twee edities geweest van de intensieve leraarsopleiding. De afgestudeerden zijn gedurende een jaar ondergedompeld in een bad van permacultuur en natuurlijk tuinieren. Het resultaat zijn lesgevers die goed voorbereid zijn en lezingen en workshops geven over zeer diverse onderwerpen.

Sommige lesgevers hebben al een hele programma van lezingen en cursussen die ze geven, andere zijn nog in opstart. Er is echter veel mogelijk, ook nieuwe onderwerpen zijn mogelijk op aanvraag. Hiervoor kan je onderaan de pagina terecht!

Heb je interesse in het organiseren van een lezing, workshop of meerdaagse cursus? Kijk dan wat er allemaal mogelijk is!

 

Waarom kiezen voor Yggdrasil?

Er zijn vele redenen om voor lesgevers van Yggdrasil te kiezen. Allereerst door de intensieve opleiding die elke lesgevers heeft gevolgd is hun theoretische en praktisch kennis uitmuntend. Iemand met een beperkte kennis van natuurlijk tuinieren en permacultuur kan moeilijk een doorleefde en inspirerende uitleg komen geven! Onze lesgevers kunnen dat wel: ervaring in natuurlijk tuinieren en permacultuur stonden voorop tijdens de opleiding.

Maar er is meer!

Doordat wij erkend zijn als Opleidingscentrum voor Permacultuur kunnen wij ook subsidies uitbetalen waardoor een activiteit die wordt georganiseerd door onze lesgevers aanzienlijk goedkoper wordt.

 

Activiteit aanvragen

Uiteraard bieden wij niet enkel een bepaalde activiteit of cursus aan, je kan ook een onderwerp voorstellen. We kijken dan wie het beste geschikt is hiervoor en brengen jullie met elkaar in contact zodat alles verder vlot verloopt.

Wil je een activiteit of cursus op poten zetten? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op!