Opleidingscentrum Permacultuur

Zoals ik al eerder geschreven heb, zijn we al geruime tijd bezig met een opleiding voor lesgevers. Dit omdat we veel vragen krijgen voor rondleidingen, lezingen, voordrachten op scholen, begeleiding van buurtmoestuinen en ga zo maar verder.

Mijn ouders zijn aan het afbouwen en doen geen activiteiten meer op verplaatsing. Ikzelf heb er simpelweg geen tijd voor, al moet ik toegeven dat het ook niet echt mijn ding is, lezingen en voordrachten geven.

Maar uiteraard wil ik graag de kennis en ervaring van Yggdrasil blijven uitdragen, en zeker ook permacultuur en natuurlijk tuinieren verspreiden onder de geïnteresseerde tuiniers. De lesgeversopleiding is een ideaal instrument hiervoor.

Erkend centrum naschoolse vorming

Een intensief jaar, met veel lesuren, zowel in de praktijk als theoretisch, zorgen ervoor dat de cursisten meer dan klaar zijn om informatie over permacultuur en natuurlijk tuinieren te verspreiden. De combinatie van de eigen achtergrond en ervaring, samen met de kennis van Yggdrasil, geeft een ideale mix.

Ondertussen zijn we door het ministerie ook erkend als opleidingscentrum, waardoor onze cursisten ook officieel erkende lesgevers zijn, wat allerlei voordelen heeft.

Een lezing organiseren?

De laatste jaren hebben we de boot telkens afgehouden, maar vanaf nu gaan we proberen om op zoveel mogelijk vragen in te gaan. Uiteraard is niet alles mogelijk, maar doordat er vanaf het najaar de komende jaren verschillende lesgevers gaan bijkomen, zal het steeds gemakkelijker worden om over heel Vlaanderen cursussen, lessen op scholen, opleidingen, lezingen en moestuinbegeleiding te geven.

Wil je met je vereniging, groep tuiniers, plaatselijke transitiebeweging of samentuin een intro hebben over permacultuur, begeleiding krijgen of gevorderde informatie horen over natuurlijk tuinieren, dan kan je bij ons terecht.

Maar het stopt niet bij theoretische permacultuur!

Ook rondleidingen over een specifiek thema, lezingen over kruiden, composttoilet, eetbare planten, … behoren tot de mogelijkheden.