Platform 'Schijnbare Chaos'

Hoe vind je antwoorden op je problemen en vragen in je tuin?

(En waar kan je terecht om te leren combineren volgens het systeem van schijnbare chaos?)

Vaak heb je vragen terwijl je bezig bent in je tuin

Vragen over zaaien, wat je mag gebruiken om te mulchen, wat je moet doen tegen slakken, hoe je best combineert. Je kan er waarschijnlijk zelf ook nog enkele toevoegen!

En de oplossing waar we tegenwoordig allemaal naar terug grijpen is ... internet. Je vind alles op internet, het antwoord op elke vraag. Maar vaak zijn de antwoorden tegenstrijdig.

En het grootste probleem is dat je ook niet altijd weet of je de bron kan vertrouwen. Is het de bedoeling om je te helpen? Of om iets te verkopen? En als je dan iets aanpast in je tuin en je loopt tegen het volgende probleem op, kan je vaak niet terecht bij iemand die je vertrouwd om naar hun mening te vragen.

Je staat er een beetje alleen voor

Je begint in je tuin met de nieuwe dingen waarover je gelezen hebt: niet spitten, mulchen, zaaien en planten in golvende lijnen ... Het lijkt allemaal redelijk eenvoudig toen je de uitleg hoorde tijdens een rondleiding of las op Facebook. Maar eens je je handen uit de mouwen steekt, kom je een hoop details tegen waarbij je je telkens afvraagt of je wel juist bezig bent.

Maar je kent niet echt iemand die je advies kan geven of waarvan je zeker weet dat die persoon de juiste antwoorden heeft. In dit nieuwe platform kan je zeker zijn dat je het juiste (of meerdere juiste antwoorden) krijgt. Kom naar het dorpsplein en vraag 'Onder de Linde' je vragen, gooi je problemen en bedenkingen in de groep en je krijgt een antwoord, je krijgt hulp.

Want je het platform is een soort van gemeenschap, van dorp vol met gelijkgezinden, mensen die hetzelfde willen bereiken met hun tuin. En zoals er vroeger op elk dorpsplein een lindeboom stond waaronder mensen verzamelden om te praten en te feesten, is er in het platform een forum 'Onder de Linde'.

Wat krijg je allemaal in het platform?

Icon brochures

Brochures

Icon-forum

Forum 'Onder de Linde'

Icon-programma

Combinatie-programma

Icon-webinar

Webinars

Kan ik ook toegang krijgen?

Voorlopig nog niet. Ik ben momenteel bezig met de opbouw van het platform. De eerste 100 mensen zijn binnen en helpen om alle fouten uit het programma te halen, bevolken het forum en geven mij inspiratie voor de brochures, de artikels, de brochures, de webinars ...

Zie het als een eerste versie waar nog veel werk aan is. Zodra alles een beetje op punt staat zal de toegang tot het platform tijdelijk geopend worden, al zal dat altijd slechts met mondjesmaat gebeuren. Het is niet de bedoeling dat ons dorp overbevolkt geraakt en het dorpsplein te klein wordt. We houden het gezellig en klein, zodat iedereen de kans krijgt en grijpt om zijn problemen en oplossingen te delen.

 

Wachtlijst?

Ben je geïnteresseerd? Wil je deel uit maken van dit nieuwe dorp, van deze nieuwe gemeenschap? Je kan je opgeven voor de wachtlijst, je krijgt dan als eerste de mogelijkheid om deel te nemen aan dit nieuwe platform. Stuur een mailtje naar natuurlijk@natuurlijkemoestuin.be en je staat genoteerd :-) .