Hoevewinkel Yggdrasil

Een belangrijk onderdeel van het project Yggdrasil is de hoevewinkel: lokaal, kleinschalig, biologisch en seizoensgebonden zijn de waarden die we uitdragen. 

De hoevewinkel is in oorsprong een groente- en fruitwinkel, maar ondertussen is het gamma sterk uitgebreid. Naast alle soorten seizoensgebonden groenten en fruit kan je in de winkel ook terecht voor brood, zuivel, droogwaren, poets- en wasmiddelen en verzorgingsproducten.

Uiteraard heeft alles een Europees biolabel, en proberen we alles zo lokaal mogelijk in te kopen.

 

Ontstaan

Sinds 1998 is er op Yggdrasil een biologische hoevewinkel organisch gegroeid. Dit wil zeggen dat aanvankelijk de klanten in de tuin groenten kwamen kiezen en af en toe mee-oogstten.

Door de toename van het aantal klanten werd het steeds moeilijker om telkens weer de tuin in te gaan. Zo ontstond een winkeltje. Op den duur hadden we onvoldoende productie en zagen we ons genoodzaakt bij aan te kopen op de biologische vroegmarkt. Dan brachten we ook zuivel mee en tenslotte kochten we ook droogwaren aan.

Principes

Van bij het begin wilden we niet zomaar een biowinkel. We wilden een winkel waarin het hele ecologische plaatje belangrijk was. We wilden de winkel ook kleinschalig houden.We werken niet met pakketten of voedselteams omdat we het regelmatig contact met de klant heel belangrijk vinden. We hebben dan ook een goed contact met al onze klanten.

We werken met de volgende principes:

  • alle producten in de winkel hebben biogarantie.

Openingsuren en Adres

Openingsuren

Vrijdag 14u tot 19u30

Zaterdag: 10u tot 13u

Gesloten: Alle feestdagen, 28-29 december 2018

 

Adres

Yggdrasil bvba
Piet Anrijs – Lucrèce Roegiers – Frank Anrijs

Vissenakenstraat 381
3300 Tienen (Vissenaken)

tel: 016/ 82 45 37

Aanbod

Je kan bij Yggdrasil terecht voor ongeveer alles wat je nodig hebt op vlak van basisvoeding. Uiteraard groenten en fruit, dat is onze basis! Maar daarnaast hebben we ook vers brood, zuivel, onderhoudsproducten, kazen, verzorgingsproducten, droogwaren ... in het aanbod. Telkens met biogarantie!

Er kan trouwens een hele hoop bijbesteld worden, het sortiment en enkele extra gegevens vind je hier: Sortiment Yggdrasil

Bestellen?

Je kan langskomen en je boodschappen uitkiezen. Heb je niet veel tijd of wil je zeker zijn dat je bepaalde producten hebt, kan je altijd bestellen. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier: Hoe bestellen?