De leverdatum van het boek is opgeschoven

Een planning opmaken is eenvoudig, maar eens alles begint te lopen, kom je vaak onverwachte zaken tegen. Bij het uitbrengen van mijn eerste boek heb ik zwaar afgezien en een verplichte (door mijn lichaam) rustpauze moeten inlassen. Om dat te voorkomen had ik voor mijn nieuwe boek meer tijd voorzien voor alles en ook een mooi uitgewerkte planning. Tot nu toe liep alles min of meer zoals verwacht, maar de laatste weken is de 'Wet van Murphy' toch sterk naar boven gekomen.

Zoals je misschien al weet is mijn papierleverancier failliet gegaan, waardoor ik uiteindelijk toch voor FSC papier heb moeten kiezen, al is dat zeker niet van harte gegaan. Hierdoor is de levering van het boek wat opgeschoven naar half april in plaats van begin april. Maar omdat we in de laatste rechte lijn zitten naar onze kruidenverkoopdag, onze officieuze opendeurdag, zag ik het niet zitten om de week voor deze belangrijke dag 700 boeken in te pakken en te versturen. Daarom is het uitleveren van het boek uitgesteld tot begin mei.

Meer problemen

De deadline voor het aanleveren van de gegevens aan de drukkerij ligt op 8 april, zijnde binnen 2 dagen. Maar tot overmaat van ramp heeft mijn vormgever computerproblemen gekregen. Hij is bezig met de allerlaatste versie af te werken, maar heeft geheugenproblemen waardoor hij enkele fouten bij sommige tekeningen niet kan aanpassen. Hij ging zo snel mogelijk een oplossing zoeken, maar of alles klaar geraakt tegen overmorgen is maar de vraag.

Je kan dus zo goed plannen als je wilt, sommige dingen gebeuren gewon buiten je controle ...

Levering bij jou

Als alles vanaf nu vlot verloopt, dan zal je het boek met een kleine maand vertraging aankrijgen bij jouw thuis! Begin mei wordt alles verstuurd zodat je kan beginnen lezen en experimenteren :-) . Ik had het liever anders gezien, maar uiteindelijk komt het allemaal goed!